PINK

PicsArt_03-06-11.07.21

Ciasto dostało taką nazwę ze wzgledu na różowe biszkopty. Jest lekkie, delikatne i bardzo smaczne.Myślę,że przypadnie Wam do gustu. Wyglada tak jak smakuje i serdecznie Wam polecam żebyście i Wy sie przekonali o jego niebiańskim smaku.

Składniki na biszkopt wiśniowy:
5 jaj
5 łyżek cukru kryształu
5 łyżek budyniu wiśniowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Szczypta soli

Wykonanie:
Białka oddzielic od żółtek. Białka ubić ze szczypta soli następnie dodać cukier i kolejno po jednym żółtku. Ubić do zeszklenia się białek. Następnie wsypać budyń z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Przelać do małej formy i upiec w 180 stopniach przez 20-25 min. Po upieczeniu ostudzić a nastepnie przekroić na dwie części.

PicsArt_03-06-04.54.26

Ciasto kokosowe:
4 białka
4 łyżki cukru pudru
Opakowanie cukru waniliowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
150 g kokosu
Szczypta soli
Kilka kropel soku z limonki

Wykonanie:
Białka ubić dodać cukier .Następnie wsypać kokos , mąkę ziemniaczana i sok z limonki, Upiec w temp 180 stopni przez 20-25 min.

Masa mascarpone :
500 ml śmietany kremówki 30, 36 %
Cukier puder do smaku
2 łyżki masy kajmakowej
2 opakowania serka mascarpone 2* 250 g

Wykonanie:
Śmietanę ubić . Dodać serek mascarpone, mase kajmakową i cukier puder do smaku,Dokładnie wymieszać.

Masa czekoladowa:
100 g czekolady mlecznej
100 ml śmietany kremówki
Czekoladę połamać dodać śmietanę i razem rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić.

PicsArt_03-06-11.09.09PicsArt_03-05-04.22.59

Dodatkowo:
Kilka herbatników (na jedną warstwę)
2 łyżki masy kajmakowej

Przełożenie:
Biszkopt wiśniowy- masa mascarpone- herbatniki-masa czekoladowa- ciasto kokosowe-masa mascarpone- biszkopt wiśniowy . Na wierzch zostawić trochę masy mascarpone i posmarować całe ciasto. Polać masa kajmakową ( żeby była bardziej płynna można ja podgrzać na gazie ) a nastepnie zrobić fale łyżka.
Schłodzić w lodówce najlepiej cała noc. Wtedy herbatniki zmiękną.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s