Biały PUCH

PicsArt_03-13-12.01.52

Składniki:
  • 7 jajek
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przepis:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Piec w temperaturze 175 stopni C przez 35 – 40 minut (w zależności od piekarnika).

Masa – Składniki :

2 opakowania serka mascarpone 500g
1 opakowanie smietany 30 %
2 tabliczki czekolady białej 200g
Śmietanę schłodzoną ubić na sztywno, następnie dodać serki mascarpone i dokładnie zmiksować. Czekolade rozpuścic w kąpieli wodnej (schłodzić) a następnie wlać do masy i wymieszać. Dla ulepszenia smaku można dolać kieliszek wódki.
Tak przygotowaną masa przełożyć blaty biszkoptu. Schłodzić w lodówce 2 godziny.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s