Sernik ogrzewany

Sernik ogrzewany to świetna alternatywa dla sernika pieczonego 🙂 Polecam do popołudniowej kawki, smakuje tak samo jak sernik pieczony 🙂

 

PicsArt_05-25-06.31.38

Składniki na ciasto kruche:

Ciasto:
60 dag maki przennej
20 dag margaryny
20 dag cukru
2 łyzeczka proszku do pieczenia
2 jajko
4 żołtka
pół łyżeczki soli

Make przesiac na stolnice dodac margaryne i stopniowo reszte składników, Zagnieść ciasto. Podzielić na trzy równe czesci. Każdą cześć rozwałkować na cienki placek a nastepnie wyłożyć na formę i wyrównać dokładnie. Każdy blat ciasta osobno Piec w temp 180 stopni przez 20 min ( na złoty kolor) Blaty mogą Wam sie wydawać twarde ale pod wpływem ciepłego sera zmiekną.

PicsArt_05-30-06.33.16

Składniki na mase serową:

1 kg sera (dwukrotnie mielonego)
4 duże jajka
200 g masła
¾ szklanki cukru
Łyżka cukru z wanilia
2/3 budynie waniliowe
200 ml mleka
Kilka kropel aromatu waniliowego
W DUŻYM GARNKU rozpuszczamy mało, dodajemy cukier , cukier waniliowy –mieszamy.
Dodajemy zmielony twaróg ,jajka i energicznie mieszamy cały czas gotując . Mase można przez chwilę zmiksować mikserem dla idealnej konsystencji.Budynie dokładnie mieszamy w mleku i dodajemy do gorącej masy serowej . Energicznie mieszamy i gotujemy, Az masa zgęstnieje (konsystencja będzie podobna do gotowego budyniu)
Jeden blat ciasta wkładamy na przygotowana wczesniej formę (wyłożona folia spożywcza ) i wylewamy polowe masy serowej , na ser kładziemy drugi blat ciasta i wylewamy reszte masy serowej i na wierzch ostatni blat ciasta.
Wierzch ciasta dekorujemy wg uznania  Sernik schłodzić w lodówce. ( włożyć do lodówki wtedy jak już będzie zimny )

PicsArt_05-30-06.32.24

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s