Ciasta

Ciasto kinder bueno z krówką

20180129_132933

Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i masą kinder bueno przełożone herbatnikami. Polecam przepis.

Składniki

  • Masa bueno:
  • 400 ml śmietanki 30%,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2,5 łyżki masła,
  • 2 szklanki mleka w proszku,
  • 100 g orzechów laskowych,
  • 1 łyżka żelatyny.

 

  • Masa śmietankowa
  • 1 opakowanie śnieżki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 łyżka żelatyny.
  • Dodatkowo
  • 2 duże paczki herbatników,
  • 1 puszka krówki,
  • czekolada.

Przygotowanie

  1. Dużą blaszkę wykładamy herbatnikami. Smarujmy krówką ( połowę puszki ) i układamy znów herbatniki.

    Krem bueno:

    Do rondelka wlewamy 200 ml śmietanki, dodajemy masło, mleko w proszku i miód. Rozpuszczamy aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy połowę serka mascarpone i orzechy. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy resztę serka mascarpone i miksujemy. Łączymy z zawartością rondelka. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, łączymy z masą. Wykładamy masę na herbatniki.
    Na masę wykładamy herbatniki.
    Na herbatniki wykładamy pozostałą krówkę i przykrywamy herbatnikami. Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, łączymy z masą. Wykładamy na wierzch ciasta.

    Na masę śmietankową kruszymy herbatniki i posypujemy czekoladą pokrojoną w kosteczkę. Chłodzimy w lodówce.

    Smacznego .

    20180128_171931

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s