Składniki na spod:
- 300g herbatnikow maślanych
- 70g masła
Herbatniki zmiksować. Masło rozpuścić. Do herbatników wlać masło. Wymieszać do powstania tzw „piasku”. Piaskiem wyłożyć dno formy do tartej i dokładnie ubic i wyrównać.
Składniki na masę:
- 330 czekolady mlecznej
- puszka mleczka kokosowego
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić. Do cieplej czekolady wlać mleczko kokosowe i wymieszać. Tak przygotowana masę od razu wlać na wczesniej przygotowany spód. Schodzić 2 godziny w lodowce.
Składniki na masę śmietankowa;
- 250g śmietany 30 % dobrze schłodzonej
- 250g serka mascarpone
Śmietanę ubić i dodać serek mascarpone. Wyłożyć na masę czekoladowa i schłodzić ponownie.
Smacznego:)
pyszna i taka prosta!
PolubieniePolubienie
Tak jest bardzo prosta 🙂 i apetyczna 🙂
PolubieniePolubienie