Bez kategorii

Tarta kokosowo-czekoladowa

20171127_103524

 

Składniki na spod:

  • 300g herbatnikow maślanych
  • 70g masła

Herbatniki zmiksować. Masło rozpuścić. Do herbatników wlać masło. Wymieszać do powstania tzw „piasku”. Piaskiem wyłożyć dno formy do tartej i dokładnie ubic i wyrównać.

Składniki na masę:

  • 330 czekolady mlecznej
  • puszka mleczka kokosowego

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić. Do cieplej czekolady wlać mleczko kokosowe i wymieszać. Tak przygotowana masę od razu wlać na wczesniej przygotowany spód. Schodzić 2 godziny w lodowce.

Składniki na masę śmietankowa;

  • 250g śmietany 30 % dobrze schłodzonej
  • 250g serka mascarpone

Śmietanę ubić i dodać serek mascarpone. Wyłożyć na masę czekoladowa i schłodzić ponownie.

Smacznego:)

20171127_103642

 

 

2 myśli w temacie “Tarta kokosowo-czekoladowa

Dodaj komentarz